Кадър: БНТ, архивВиден наш вирусолог направи кошмарна прогноза за разпространението на

...
Кадър: БНТ, архивВиден наш вирусолог направи кошмарна прогноза за разпространението на
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Не знам дали сме стигнали върха на епидемията. Според мен още ще отиваме нагоре

Кадър: Българска национална телевизия, списък

Виден наш вирусолог направи кошмарна прогноза за разпространяването на коронавириса у нас. Проф. Радка Аргирова смята, че пандемията още не е стигнала пика си.

Първи случаи на инфектирани с грип и ковид по едно и също време. От към 20 души, изследвани с смесен тест в София, трима са дали позитивни проби за COVID-19 и грип, заяви проф. Радка Аргирова, съобщи Българска национална телевизия.

Грип в България към този момент има, твърди професор Радка Аргирова.

" Трима души са, от които изолирах по едно и също време грип от вид А и COVID-19 ", сподели професорът, написа epicenter.bg.

Още не е ясно по какъв начин протича болестта при хората, инфектирани с грип и ковид. Тримата позитивни се изследвали по лично предпочитание и били в приемливо общо положение.

" Това е PCR, няма по-достоверен от него. Не е рано за грипа, напълно обикновено е. Рано е за пика на грипа. Пикът на грипа идва нормално в края на януари, началото на февруари всяка година ", добави проф. Аргирова.

Лични лекари настояват, че е невероятно да разграничат ковид от друго респираторно заболяване при обзор или консултация по телефона.

" Реагираме за всеки човек, който е със признаци за остро вирусно заболяване, все едно, че той е болен от коронавирусна зараза ", споделя доктор Костадин Сотиров - общопрактикуващ доктор.

Единствената опция за доказване на зараза е тест, само че малко хора се изследват.

" Една от аргументите е, че пробата е безценен и те би трябвало да си платят и медикаментите ", добавя доктор Сотиров.

Според вирусолозите пробата за грип е целесъобразен. За COVID-19 обаче би трябвало да има всеобщо проучване.

" Не знам дали сме стигнали върха на тази зараза. Според мен още ще отиваме нагоре. Толкова огромен брой инфектирани. Те ще заразят други хора и числата още ще се усилят ", безапелационна е проф. Радка Аргирова.

От Националния център по заразни и паразитни заболявания не удостоверяват, че у нас има случаи на грип.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР